Akcie na Wall Street v úterý posílily poté, co ministr financí Timothy Geithner naznačil, že většina bank má dostatečné rezervy na to, aby se ochránila před případnými ztrátami. Náladu na trhu podpořily rovněž příznivé hospodářské výsledky některých velkých podniků.

Nejsledovanější Dow Jonesův index se zvýšil o 1,63 procenta na 7969,56 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 2,13 procenta na 850,08 bodu a index technologického trhu Nasdaq o 2,22 procenta na 1643,85 bodu, napsala agentura Reuters.

Banka Citigroup posílila o více než deset procent poté, co její generální ředitel Vikram Pandit uvedl, že očekává, že se jeho firma dostane ze současných potíží a splatí všechny půjčky, které jí poskytla vláda. Nárůst kolem deseti procent si připsali rovněž konkurenti JPMorgan a Wells Fargo.

Společnost United Tech, která je největším výrobcem výtahů a klimatizací na světě, stoupla téměř o pět procent, protože její výsledky překonaly očekávání. Nápojový gigant Coca-Cola a výrobce léků Merck však oslabovali poté, co upozornili, že světová hospodářská krize má negativní dopad na jejich tržby.